En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider

Arveplanlægning kræver tid

Er din formue så stor, at du ikke selv kan eller vil bruge den? Så bør du overveje, at planlægge arven bedst muligt. Det gælder om at tage beslutningen tids nok til at gennemføre de mulige tiltag, der ofte er mest effektfulde over tid.

Reducer arveafgiften

Dine penge er blevet beskattet, da du tjente dem. Afkastet er løbende blevet beskattet, og når formuen går i arv, vil der igen skulle betales skat i form af boafgift. For at minimere denne sidste skat, kan der laves flere fuldt lovlige konstellationer, hvor arveafgiften reduceres. Skal der fx gives arveforskud i form af gavebeløb, skal der oprettes fælles investeringsselskab, videresælges ejendomme til fordelagtig pris, rettes investeringsprofil ind efter børns tidshorisont osv.?

Det er en større glæde at give med en varm hånd

Udover de skattemæssige fordele, opnås der en større glæde ved at se de næste generationer få gavn af familiens formue. Fælles oplevelser er også en god måde at videregive arv på. Sommetider kræver det at formuen gøres likvid, og det er vigtigt at gøre dette på den rigtige måde i forhold til omkostninger, skat og risikovillighed.

 

Ultimate Web