En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider

Den rigtige finansiering

Langt de fleste virksomheder har behov for finansiering. Det kan være til virksomhedens opstart eller udvidelse, eller det kan være finansiering af den løbende drift. Mulighederne er mange, men de typiske er bankfinansiering, leasing eller risikovillig kapital fra investorer.

Hvad skal finansieres

Det er oftest en fordel at finansieringen passer til det aktiv, pengene skal bruges til. Kender du ret mange der har købe deres hus via en fohøjet kassekredit på lønkontoen? Nej, er et særsyn, trods det ser vi ofte, at især mindre virksomheder har en uhensigtmæssig finansiering, som betyder unødig renteudgifter og likviditetsproblemer i hårde tider. En gennemgang af balancen eller en fuldstændig regnskabsanalyse, får disse uhensigtsmæssigheder frem så finansieringen kan optimeres.

Sådan bestemmes den rigtige rente

Lånemarkedet er som alle andre markeder bestemt af udbud og efterspørgsel. Hvis du har en fornuftig virksomhed, der både genererer overskud og har en god egenkapital, er der mange, der gerne vil tilbyde dig finansieringen, og dermed bliver prisen til forhandling. Er der derimod tale om brandslukning, er du ofte afhængig af din nuværende bank, der dermed kan sætte prisen som de vil. Du skal derfor sørge for at være så attraktiv en kunde som muligt, for at få en så god pris som muligt.

Risiko

Renten bestemmes naturligvis også af den generelle rente i markedet. Her er der ofte stor forskel på om renten skal være fast eller variabel og om den skal være i DKK, EUR eller måske CHF. Du kan også blive udsat for SWAP- forretninger af spåmænd, der mener, at de kan forudse fremtiden.

Her skal du være opmærksom på to ting -
1. Du risikerer at påtage dig en meget stor risiko
2. Udbyderne af lånemulighederne har en økonomisk interesse i, at du vælger netop deres produkter, derfor skal du være varsom med at følge deres råd.

Egenkapital

En del af virksomheden bør være finansieret af egenkapital. Som selvstændig / virksomhedsejer skal du vælge mellem om din formue skal være tilgængelig som private midler, eller om den skal indgå i virksomhedens egenkapital. Der er fordele og ulemper ved begge dele og valget afhænger bl.a. hvilken virksomhedsform du driver, af ejerforhold og evt. øvrige forhold mellem privatøkonomien og virksomheden

Sådan kan vi forbedre din finansiering

Vi kender finansieringsmarkedet! Vi ved hvad der gør din vikrsomhed til en attraktiv kunde, og vi ved hvilke muligheder der er for at skrue balancen - og dermed finansieringen rigtig sammen. Det betyder at vi kan hjælpe dig med at vælge og ikke mindst fravælge de forskellige finansieringsformer - og opnå mere attraktive priser. Det betyder mere overskud til din virksomhed og din privatøkonomi.

Ultimate Web