En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider
Del denne værdifulde viden:

Hæv efterlønnen og spar pengene op

Fra 2. april kan man få udbetalt sin efterlønsmidler, men mange danskere har svært ved at gennemskue, om det bedst kan betale sig at hæve pengene eller lade dem stå. Ifølge uvildig økonomisk rådgiver Søren Meldgaard kan man reelt gøre begge dele og høste de fleste fordele alligevel.

En gevinst på 50.000 kr.

Det er, hvad en helt almindelig 40-årig mand med en årsindtægt på kr. 325.000 og en arbejdsgiverpension på 15% kan få ved blot at træffe det rigtige valg i forhold til sin efterløn.

Det er budskabet fra Søren Meldgaard, økonomisk rådgiver i Uvildige.dk, som i denne tid bliver kimet ned af danskere, som har mere end svært ved at

vurdere, om det bedst kan betale sig at lade pengene stå i efterlønsordningen eller få dem udbetalt,

”Det fyger med begreber som lønniveau, beskatning, fradrag og modregningsregler, og folk er i vildrede - de aner simpelthen ikke hvilken vej, de skal vælge,” siger Søren Meldgaard, som oplever, at folk grundlæggende føler, at der er to muligheder:

”De fleste fortæller, at banken råder dem til at hæve pengene, mens A-kasserne råder dem til at blive i efterlønsordningen. Begge råd kan være rigtige, men man skal blot huske på, at begge parter har en interesse i, hvordan vi som forbrugere og kunder forvalter vores midler,” siger Søren Meldgaard.

Både-og

Ifølge den uvildige rådgiver kan det imidlertid være en god idé at tænke i alternative baner – man kan nemlig vælge en model, hvor man kombinerer udbetaling og opsparing.

”For en stor del af danskernes vedkommende vil det vise sig, at den mest fordelagtige model er at få udbetalt pengene kombineret med, at man opsparer et beløb, der svarer til efterlønsbidraget, på en privat pensionsopsparing. På den måde kan man sikre sig og samtidig undgå at blive økonomisk ramt af de komplicerede modregnings- og skatteforhold, som kan ramme mange af dem, der fortsætter i efterlønsordningen,” siger Søren Meldgaard med henvisning til regnestykket, der som nævnt kan give en almindelig dansker en gevinst på 50.000 kr.

Individuel rådgivning

Han opfordrer imidlertid til, at man får lavet en personlig gennemgang af sin økonomi, som tager højde for alle de parametre, der spiller ind i regnestykket.

”Jeg vil gerne understrege, at det her er et yderst komplekst område, og der er ikke nogen simple formler, for det handler om den enkeltes alder, lønniveau, pensionsforhold og flere andre ting. Det er også derfor, vi opfordrer til, at man får gennemgået sine personlige forhold for at få afdækket, hvilken løsning der passer til lige præcis den enkeltes situation,” siger Hans Peter Christensen.

Ultimate Web