En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider
Del denne værdifulde viden:

Er det en fordel at konvertere kapitalpension til alderspension og hvad er fristen for at gøre det?  

Af Hans Peter Christensen, september 2015
(Denne artikel er ligeledes bragt som svar på et spørgsmål i Børsens læser brevkasse)

I selve lovteksten er grænsen for konvertering ved udgangen af året, men i praksis er fristen meget før og i visse tilfælde allerede overskredet! Grunden hertil er, at pensionsselskaberne og bankerne beregner en vis ekspeditionstid med at behandle konverteringerne. Eksempelvis havde Danica Pension en frist, der hed d. 30. juni 2015, mens den i PFA er d. 30. september.

Hos bankerne kan det have betydning om midlerne er investereret eller ej. Er pensionerne investeret i såkaldte puljeordninger, kan det fremskynde fristen yderligere. Eksempelvis er fristen hos Spar Nord d. 9. november for almindelige kapitalpensioner, mens kapitalpensioner investeret via puljeordninger har en frist, der hedder d. 9. september.

Altså afhænger fristen af, hvor du er kunde, men i alle tilfælde er der ingen grund til at vente til sidste øjeblik. Så tag fat i dit pensionsselskab eller bank og få sat det i værk. Skulle fristen være overskredet, kan du enten insistere på, at det er en intern fastsat frist og forsøge at få det presset igennem alligevel, eller alternativt undersøge om andre banker/pensionsselskaber har en frist, der ligger væsentligt senere. Måske kan du nå at få den overført og omlagt det nye sted.

Økonomisk gevinst for mange

Vores erfaring er, at 9 ud af 10 har økonomisk gevinst ved at omlægge kapitalpensionen, så det er bare at komme i gang – husk dog at undersøge om du giver afkald på fordelagtige garantier uden at blive kompenseret tilstrækkeligt herfor. Dette kan være en grund til at beholde den nuværende aftale.

Ultimate Web