En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider
Del denne værdifulde viden:

Konverteringsgevinst kan have lange udsigter

Kommende boligkøbere kan få glæde af kursudviklingen for 3,5 procent-lånene, som går i den rigtige retning. Men boligejere, der overvejer at konvertere til en lavere rente, kan derimod komme til at se langt efter gevinsten.

Realkreditlånene til blot 3,5 procent har fået massiv omtale i den senere tid, og umiddelbart kan en lav rente lyde besnærende. Men der er stor forskel på, om man er på vej til at købe bolig eller om man i stedet overvejer at konvertere et eksisterende lån, påpeger Søren Meldgaard, økonomisk rådgiver i Uvildige.dk.

”Vi får en del henvendelser fra både boligkøbere og boligejere, som er interesserede i at vide, om det kan betale sig henholdsvis at optage 3,5 procent-lånet eller konvertere sit nuværende lån til den lavere rentesats. Som udgangspunkt er vores svar, at det kan være en god idé for boligkøberen, mens en konvertering i mange tilfælde er noget mindre attraktiv, siger Søren Meldgaard.

Kursen er nøglen

Ifølge rådgiveren er nøglen den kurs, som lånet handles til. Den ligger for tiden omkring 97, og det gør en konvertering til en mulighed, hvor gevinsten ligger et stykke ude i fremtiden.

”Hvis vi tager et eksempel med en boligejer, som i dag har et 5 procent-lån, en restgæld på en million og en restløbetid på 28 år, går der fem år, før udgifterne ved konverteringen er tjent hjem. Og efter 10 år er nettogevinsten beskedne 50.000. Den sum er naturligvis rar, men skifter man bolig inden da, bliver nettoavancen gradvist mindre, så det kræver under alle omstændigheder langtidsplanlægning,” siger Søren Meldgaard.

Et attraktivt alternativ

For kommende købere, der måtte overveje at kigge på ny bolig her i påskedagene, kan 3,5 procent-lånet imidlertid sagtens være det rigtige valg.

”Kursen har bevæget sig i den rigtige retning de seneste dage, og for dem, der måtte søge et mere sikkert og attraktivt alternativ til et rentetilpasningslån, kan 3,5 procent-lånet være svaret. Det handler om at vælge en strategi, der passer til ens risikovillighed,” siger Søren Meldgaard.

Ultimate Web