En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider

Værdifuld viden om øvrige finansielle emner

Her finder du masser af værdifuld viden med gode råd, der kan bidrage til optimeringen af din økonomi.

Du kan også finde værdifuld viden med fokus på investeringrealkreditlån og pension.

COVID-19: 5 grunde til at bevare roen på de finansielle markeder

  Marts 2020
COVID-19 har for alvor fået fat. Ikke bare i Danmark, men i hele verden. Det har også konsekvenser for verdensøkonomien og investeringsmarkederne.
Læs artiklen

 

Undgå negative renter med disse alternativer

  Marts 2020
Skal du investere, afbetale gæld eller hvad med at fremskynde forbruget? Vil du undgå de negative indlånsrenter, er der flere veje at gå.
Læs artiklen

 

Positive afkast og negative renter prægede 2019

  Januar 2020
Hvad fyldte i danskernes økonomi i 2019? Her får du overblik og indblik gennem et tilbageblik på året, der gik, på de finansielle markeder.
Læs artiklen

 

Det er tid til årets sidste skatteoptimering

  December 2019
Vi nærmer os udgangen af 2019 og dermed sidste chance for at sikre det bedst mulige økonomiske afsæt for det nye år. Er din økonomi klar til 2020?
Læs artiklen

 

Stil disse 5 spørgsmål, inden du henter virksomhedsfinansiering

  November 2019
Der er mange parametre, du som virksomhed, og privatperson, skal tage højde for, når du skal ud og hente finansiering. Vi har her samlet en håndfuld af de mest centrale overvejelser, du bør gøre dig.
Læs artiklen

 

Undgå restskat – guide til forskudsopgørelsen 2020

  November 2019
Forskudsopgørelsen er dit løbende indkomst- og skattebudget for det kommende år. Den kigger således ind i 2020 – og du bør kigge med.
Læs artiklen

 

Har din virksomhed den rette finansiering?

  November 2019
Sørg for at udnytte de gunstige finansieringsmuligheder og gør dit forarbejde grundigt. Det er centralt for alle virksomheder, og måske særligt for vækst virksomheder.
Læs artiklen

 

Adskillelse af salg og rådgivning er vejen frem i den finansielle fremtid

  September 2019
Det er og bliver svært, at adskille salg og rådgivning i de danske banker, men det er en nødvendighed, vurderer 24 forskere i et nyt forskningsprojekt.
Læs artiklen

 

Lav rente flytter pengene på nye hænder

  August 2019
Renten dykker fortsat mod nye rekorder og der omlægges lån i stor stil. Lavrentemiljøet har dog også andre konsekvenser end en attraktivt rente på din gæld.
Læs artiklen

 

Tidens tendenser fra 10 år i den finansielle verden

  Juni 2019
Husker du, da indlånsrenten hed 5 pct. eller da aktiemarkedet kollapsede? Det er ikke tit, vi i vores travle hverdag tillader os selv at stoppe op og reflektere. Det gør vi her.
Læs artiklen

 

Finanstilsynet advarer om risiko for dårlig rådgivning

  Juni 2019
I en ny artikel advarer Finanstilsynet om den lave rentes mulige negative indvirkning på kunderådgivning.
Læs artiklen

 

Stigende sommerhussalg på stagnerende boligmarked

  Juni 2019
Når foråret melder sin ankomst, sætter det ofte gang i aktiviteterne på boligmarkedet. Med sæson for bolighandler er det således nærliggende, at kaste et blik på markedets aktuelle situation.
Læs artiklen

 

Flere penge mellem hænderne - hvad gør man så?

  Februar 2019
Danskerne har i 2019 flere penge til sig selv end det har været tilfældet de senere år. Det er i sig selv positivt, men hvad gør man med de ekstra penge? Hvordan bruges de bedst?
Læs artiklen

 

Tilliden, trygheden og afkastet led et knæk i 2018 – hvad byder 2019 mon på?

  Januar 2019
2018 var på mange måder et udfordrende år på de finansielle markeder. Hvad kan vi forvente af 2019?
Læs artiklen

 

Har du husket årets sidste skatteoptimering?

  December 2018
Vi kører på de sidste par uger af 2018 og skal du have sikret dig det bedst mulige økonomiske afsæt for 2019, er det sidste chance for at handle.
Læs artiklen

 

Husk det nye pensionsfradrag på din forskudsopgørelse

  November 2018
Din forskudsopgørelse for det kommende år ligger klar til dig, og det kan være en god investering at bruge lidt tid på den. Ikke mindst pga. nyt pensionsfradrag.
Læs artiklen

 

5 gode råd, der styrker dit finansielle fodfæste ved en ny krise

  September 2018
Finansielle kriser kommer og går. Vi bare ikke hvornår. Lad dig ikke overraske, men tag istedet dine forbehold. Din økonomi er både tal og tanker.
Læs artiklen

 

10 år efter finanskrisen – udnyt de gunstige forhold, men gør det med fornuft

  September 2018

Tilbage i 2008 krakkede Lehmann Brothers, hvilket blev den officielle start på finanskrisen. Nu er det 10 året efter finanskrisen. Kan du huske det og er du forberedt på en ny?

Læs artiklen

 

Økonomiske bobler - er toppen nået, brister boblen?

  September 2018
Prisen på ejerlejligheder har overgået den forrige top fra 2006, ligesom aktiemarkedet på globalt plan nu er ca. 15 pct. højere end toppen i 2007.
Læs artiklen

 

Din økonomi er både tal og tanker

  August 2018
Mange danskere oplever at have flere penge mellem hænderne end tidligere. Men hvordan placerer du bedst muligt pengene, indtil du får brug for dem igen.
Læs artiklen

 

Andelsboligen er kompleks og ofte risikofyldt

  Juli 2018
Risikoen er til tider for stor, lyder det fra Finanstilsynet, mens Forbrugerrådet opfordrer til altid at købe rådgivning, inden du tager beslutninger om køb og salg af andelsbolig.
Læs artiklen

 

Her får du mest valuta for pengene

  Juni 2018
Det kan være værd, at kaste et blik på valutakursernes udvikling, når du skal vælge ferie. Se her, hvor du får mest valuta for pengene.
Læs artiklen

 

Sommerhuse kan meget vel stå for næste optur

  Maj 2018
Foråret er lig med højsæson for sommerhusmarkedet. Et marked som lader til at være på vej op, dog fortsat i et meget moderat tempo.
Læs artiklen

 

Hop i helikopteren og hold hovedet koldt

  April 2018
Hvor vigtig er timing og de sidste procentpoint, når du køber bolig, omlægger lån eller handler værdipapirer? Det kigger vi nærmere på her.
Læs artiklen

 

Guide til årsopgørelsen fra SKAT

  Marts 2018
Skat.dk hjælper dig godt på vej, men du har selv et ansvar for at kontrollere tallene og sikre, at alle oplysninger er kommet med.
Læs artiklen

 

Året der gik – 2017 i et økonomisk perspektiv

  Januar 2018

Mundvigene har for mange fulgt de finansielle kurver opad i 2017, som overordnet set var et godt økonomisk år herhjemme og i det meste af verden.

Læs artiklen

 

Din guide til forskudsopgørelsen 2018 – sådan undgår du en grim restskat

  December 2017

Forskudsopgørelsen er dit løbende indkomst- og skattebudget for det kommende år. Den kigger således ind i 2018 – og du bør kigge med.

Læs artiklen

 

Rådgiverens rolle i DIT økonomiske valg

  Oktober 2017

Rådgivning kan være forskellig fra den ene rådgiver til den anden. Hvad er god rådgivning egentlig og hvilken rolle, du selv spiller heri.

Læs artiklen

 

 

Tid til at købe sommerhus?

Der er netop blevet vedtaget en ny lov, der gør det muligt at belåne et fritidshus med 75 pct. realkreditbelåning fremfor den nuværende maksimale belåning på 60 pct. af værdien. 

Læs artiklen

Forår i økonomien

Meget tyder på, at det økonomiske forår, som har været på vej flere gange siden finanskrisen, nu for alvor også er slået igennem.

Læs artiklen

Årsopgørelsen - har du husket alle dine fradrag?

Få her et overblik over de mest brugte fradrag og fejl, vi ofte oplever hos Uvildige.dk. Husk at sikre dig, at din årsopgørelse er som den skal være.

Læs artiklen

En god anledning til at få kigget sin økonomi igennem

I disse dage kommer der årsopgørelser fra din bank, realkreditinstitut, pensionsselskab mv., og det er en god anledning til at se på, hvordan din økonomi er skruet sammen. 

Læs artiklen
 

Sådan optimerer du din skat sidst på året

Sidst på året er det tid, hvis du ønsker at optimere din skat og dermed sikre at du får mest muligt ud af dine penge.

Læs artiklen
 

Din guide til forskudsopgørelsen

Du har netop fået dit ”skattebudget” for 2017, bedre kendt som forskudsopgørelsen. Har du ændret dine lån? Fået andet arbejde? Eller er der sket andre større begivenheder i din økonomi, er der ekstra god grund til at se tallene efter.

Læs artiklen
 

Hvad betyder Trump for dig og din økonomi?

Det er næppe gået nogens næse forbi, at der har været præsidentvalg i USA og fra d. 20 januar 2017 vil Donald Trump være præsident for verdens største økonomi.

Læs artiklen
 

Konkurrence om bankkunder giver forhandlingsmuligheder

Indenfor kort tid har både Nationalbanken og Finanstilsynet frigivet oplysninger om emnet. De to rapporter viser interessante og modstridende tendenser, og det er der en forklaring på.

Læs artiklen
 

Skal vi nu have en reform mere?

Regeringen har fremlagt deres 2025 plan inkl. en del forslag til ændringer af bl.a. skatte-, pensions- og SU systemet. Vi kigger nærmere på, hvad det egentlig handler om.

Læs artiklen
 

Forældrekøb - er det en god ide?

Flere forældre er igen begyndt at se på lejlighedskøb som en investering med mulighed for yderligere prisstigninger og dermed en gevinst. Men er det overhovedet en god ide at lave forældrekøb eller er der bedre muligheder?

Læs artiklen
 

Gode råd om valuta til ferien

Når sommerferien nærmer sig, bør det ikke kun være vejret du tager udgangspunkt i, når du vælger feriedestination. Valutaen er også værd at tage hensyn til. Hvor kan du få mest for pengene.

Læs artiklen 
 

Brexit eller Bremain - et kort overblik over de to scenarier

Torsdag d. 23. juni går briterne til stemmeurnerne for at afgøre, om de fortsat ønsker et medlemskab af EU. Vi har sammenfattet et kort og godt overblik over resultatets indvirkning på de finanssielle markeder.

Læs artiklen
 

Sådan får du mest muligt ud af dine indlåb

Danskerne har rekord mange penge stående på indlånskonti i bankerne, på trods af de meget lave renter. Hvis dine penge står til 0 %, kan der være penge at tjene, ved at se sig om efter alternativer. 

Læs artiklen
 

Uvildige.dk bliver en del af Beierholm

Vi er glade for at kunne fortælle, at Uvildige.dk bliver en del af Beierholm, en af Danmarks førende revisions- og rådgivningsvirksomheder. Uvildige.dk imøderkommer således en stigende efterspørgsel med et styrket set up for fremtiden!

Læs artiklen
 

Tommelfingerregler og andet vrøvl

Der findes mange tommelfingerregler, også inden for den finansielle verden. Tommelfingerregler opstår, når nogle skal forsøge at simplificere noget komplekst til en meget simpel huskeregel. Og det kan netop være et af problemerne.

Læs artiklen
 

Iværksætterens møde med banken

Når du som iværksætter skal i banken og skaffe finansiering til din iværksætter drøm, er det vigtigt at være rigtig godt forberedt. Vi giver et indblik i, hvad du kan fokusere på.

Læs artiklen
 

Hvordan opfatter du din egen økonomi?

Stemmer måden du ser din egen økonomi på overens med virkeligheden? Økonomi handler også om psykologi og hvordan vi påvirkes af omverdenen. Hvad ser du i spejlet?

Læs artiklen
 

Så kom dommen fra SKAT

Så blev det regnskabets time igen. SKAT har åbnet for årsopgørelsen 2015 - husk det er dit ansvar at tingene stemmer. Få overblik over hvad du skal være opmærksom på.

Læs artiklen
 

Hvordan får man mest muligt ud af sin opsparing?

Vi har modtaget og besvaret en brevkassespørgsmål, hvor det handler om, hvordan man sikrer sig optimale betingelser for sin opsparing.

Læs med her
 

Der bliver holdt øje med den finansielle sektor

Få indblik i hvordan der er styring med den finansielle sektor, hvor ikke mindst bankerne er en vigtigt del af den økonomiske infrastruktur og hvor Finanstilsynet spiller en central rolle i at oprette holde lov og orden. 

Læs artiklen
 

Få overblik over de samlede økonomiske omkostninger ved boligkøb

Det er ikke kun salgsprisen, der er afgørende for boligkøbet. Køberbeviset, der er bankens vurdering af hvor dyr en bolig man kan købe, indeholder en række forudsætninger, der ikke er dækkende for alle boliger.

Læs artiklen
 

Nye vilkår for boligfinansiering

Boligfinansiering har været et varmt emne i dagspressen i længere tid, og de mange ændringer der er sket i kølvandet på finanskrisen er årsagen. Få indsigt i de seneste nye vilkår her.

Læs artiklen
 

Tilbageblik på 2015 og et gæt på 2016

Nytåret er en god anledning til at se tilbage på, hvad der egentligt er sket i løbet af året og hvilken betydning det har – ligesom forventningerne til det nye år bør overvejes. Der er mange faktorer der påvirker den helt almindelige danskers privatøkonomi, nogle mere direkte end andre

Læs artiklen
 

Nye vilkår for boligfinansiering

I kølvandet på finanskrisen er der sket en del stramninger på området for boligfinansiering. Det har også indvirkning på hvordan banken vurderer hvor meget du kan låne til din bolig.

Læs artiklen
 

Hvad skal du nå inden nytår?

Der er flere elementer at være opmærksom på forud for et årsskifte, når det kommer til din økonomi. Indbetaling på pension, udjævning af gevinster eller tab på aktier, håndværkerfradrag og meget mere.

Læs artiklen
 

Så kom forskudsopgørelsen - og hvad så?

Du har netop fået dit ”skattebudget” for 2016, bedre kendt som forskudsopgørelsen. Lige for at repetere, så er Forskudsopgørelsen altså et overslag på, hvad SKAT forventer at du har af skattepligtige indkomster og fradrag i 2016.

Læs artiklen
 

Din økonomi digitaliseres

Flere og flere ting bliver digitaliseret og det går rigtigt stærkt i den finansielle sektor pt., hvor bankerne bruger mange resurser på området. 

Læs artiklen.
 

SU-lån som langsigtet opsparing

Kan der være fornuft i at optage et studielån, selv om man ikke står og skal bruge pengene nu og her?

Læs artiklen.
 

Fokus på udbetaling når du vil købe bolig

”God skik bekendtgørelsen” sætter rammerne for hvordan bankerne skal agere over for deres kunde. Denne opdateres løbende og nyeste version træder i kraft den 1. november 2015. 

Læs artiklen.
 

Hvornår er man som rådgiver uafhængig?

Sådan sikrer du, at du får en uafhængig økonomisk rådgiver, når det gælder dig og din finansielle situation. 

Læs artiklen.
 

Konflikten mellem salg og rådgivning

Forholdet mellem danskerne og deres bank. Konflikten mellem rådgivning, salg, prissætning og serviceneiveau.

Læs artiklen.
 

Græsk tragedie

Kort fortalt har grækerne en kæmpestor gæld, som de realistisk set ikke kan tilbagebetale som tingene er i dag.

Læs artiklen
 

Hvorfor koster uvildig rådgivning?

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at der findes forskellige typer af rådgivning. Den type rådgivning, vi yder hos Uvildige.dk er uafhængig rådgivning.

Læs artiklen 
 

Årsopgørelsen 2014

SKAT har meldt ud, at de vil åbne for adgangen til årsopgørelsen mandag d. 9. marts, men min ikke de følger traditionen fra de seneste par år, og åbner allerede i løbet af fredag d. 6. marts.

Læs artiklen
 

Det årlige skattepostyr inden nytår

Skatteåret følger kalenderåret, så hvis der skal foretages noget optimering af skatten for 2014, skal det som udgangspunkt gøres inden nytåret.

Læs artiklen
 

Tænk over, hvor du låner penge

Der er meget snak om, at bankerne ikke vil udlåne penge, på samme måde som tidligere, og der dukker løbende alternativer op. Men hvad skal du være opmærksom på, hvis du låner andre steder?

Læs artiklen
 

Dommen fra SKAT

D. 10 marts starter det årlige ”lotteri” fra SKAT.  De fleste er spændte på, om der i år kommer en udbetaling eller en opkrævning fra SKAT.

Læs artiklen
 

Eje eller leje?

Argumentet om at bo til leje og betale husleje, svarer til at smide penge ud over altanen hver måned, det er jo kun udlejeren, der tjener penge på det. Det er især i perioder med stigende boligpriser, at argumentet høres.

Læs artiklen
 

Viden er din økonomis bedste ven

Der er lavet masser af lovgivning, der skal beskytte forbrugerne, og især inden for den finansielle verden, da det kan have en meget stor betydning for den enkelte husstand, at der bliver truffet de rigtige valg.

Læs artiklen
 

Hvordan vurderer banken om du er en god kunde?

De fleste har prøvet at have behov for at låne penge i banken, og har måske været spændt på, om de kunne blive godkendt til lånet og hvilken rente, de ville blive tilbudt.

Læs artiklen
 

Økonomi handler om prioritering

Penge har den kedelige egenskab, at de kun kan bruges en gang. Selvom det kan virke lidt gammelklog, er essensen i sætningen altid aktuelt. Budskabet er ikke, at du nødvendigvis skal spare eller være tilbageholdende, men at du skal være opmærksom på dine prioriteter.

Læs artiklen
 

Er krisen nu endelig ovre?

Flere gange de seneste par år, har der været tegn på at krisen var ovre. Hvad indikerer, at krisen er ved at have nået enden?

Læs artiklen
 

Kan du også spare kr. 24.000 om året ved at skifte bank?

Man skal, som forbruger, sørge for at holde sin bank til ilden, og selv gøres en indsats for at få de bedst mulige vilkår. I rapporten er det også fremhævet, at en gennemsnitsfamilie kan spare kr. 24.000 om året ved at skifte fra den dyreste bank til den billigste.

Læs artiklen
 

Årsopgørelse 2012

Så blev det igen tid til årsopgørelsen og få spændingen udløst om, der er overskydende skat eller restskat. Men i bund og grund handler skatteregnskabet om at få lavet en korrekt forskudsopgørelse, så du løbende betaler den korrekte skat.

Læs artiklen
 

Ja, selvfølgelig koster det penge at bruge en bank!

Det er almindelig forretningssans, at man samlet set tjener mere på en kunde, der laver mange forretninger med banken, og derfor kun vil tilbyde de enkelte produkter billigere hertil.

Læs artiklen
 

Hvor meget rådgivning får du?

Ideen var god nok, da erhvervs- og vækstministeriet satte en undersøgelse i gang om mulighederne for at styrke uvildig økonomisk rådgivning, som et alternativ til bankernes egen rådgivning.

Læs artiklen
 

Få mest ud af din økonomi - 1.del

Etableringsfasen, er en betegnelse for det tidspunkt i vores liv, hvor vi stifter familie, køber egen bolig, egen bil og er i starten af vores karriereforløb.

Læs artiklen
 

Få mest ud af din økonomi - 2.del

Opsparingsfasen, er kendetegnet ved, at der begynder at være mere luft i økonomien både fordi lønnen kan være blevet større og/eller at udgifterne falder.

Læs artiklen
 

Få mest ud af din økonomi - 3.del

Nedsparingsfasen, er livets sidste fase i hvert fald inden for økonomi, hvor problemstillingen oftest er, hvilken rækkefølge skal opsparingen bruges.

Læs artiklen
 

Ny skatterefom igen

Ny skattereform vedtaget d. 13. september. Ændringer i skatten bliver ofte indført over en periode, så ændringerne ikke bliver for store fra det ene år til det andet.

Læs artiklen
 

Betal mindre i rente

Forskellen på renten mellem realkreditlånet og det efterfølgende boliglån i banken er gået fra at være 2-3 pct. til at være 6-9 pct., hvilket er en markant forskel.

Læs artiklen
 

Solceller - skal/ skal ikke

Solceller er meget populære lige nu, men hvad skal du være opmærksom på ved investering af et solcelleanlæg.

Læs artiklen
 

Valuta til rejsen

Inden længe vil mange danskere drage til fremmede himmelstrøg og andre valutaer.

Læs artiklen
 

Om bankskifte

33 ud af 100 danskere overvejer at skifte bank, viser en ny undersøgelse. I den forbindelse vil jeg gerne komme med nogle gode råd og erfaringer med bankskifte.

Læs artiklen
 

Forår på vej i økonomien

I de seneste måneder, er der kommet flere forårstegn i økonomien, både i Danmark og det meste af verdenen.

Læs artiklen
 

Årsopgørelsen 2011

Årsopgørelsen for 2011 er blevet offentliggjort for de fleste danskere og det er nu tallene skal gennemgåes.

Læs artiklen
 

Tid til nytårsforsætter

Traditionen tro er der mange, der benytter nytåret til at reflektere over det forgangne år og sætte sig nogle mål for det nye. Artiklen beskriver nogle af de begivenheder, der har påvirket danskernes privatøkonomi i 2011, og kommer med nogle forslag til hvilke økonomiske mål, der kan give dig gevinst i 2012.

Undgå restskat

Forskudsopgørelsen for 2012 er netop landet. Det betyder, at du allerede nu, kan og bør forholde dig til, hvad der skal står i forskudsopgørelsen.

Læs artiklen
 

Køb af bolig, flere overvejelser

Faldende boligpriser eller flere års stilstand på boligmarkedet og en Finanskrise 2.0, der stadig truer, gør mange potentielle boligkøbere i tvivl om en kommende ny bolig.

Læs artiklen
 

Andelsboliger

I investeringsverdenen er der kommet et risikomærkningssystem. Hvis et sådant system blev indført for bolighandler, burde andelsboliger være røde.

Læs artiklen
 

Hvordan klarer din formue sig i det finansielle stormvejr?

Den nuværende turbulens på finansmarkederne og fornyet frygt for finanskrisen 2.0, har betydet et yderligere fald i renterne. Men hvad med din formue?

Husker du at forhandle renter?

Men der kan spares rigtig mange penge ved at forhandle priserne.  De fleste rådgivere forventer endda, at du vil forhandle renten, og har derfor sat den tilbudte pris efter det. Derfor skal du altid spørge kritisk ind til den pris, som du får tilbudt.

Læs artiklen
 

Bankaktionær eller Garant - Skal du være nervøs?

Er du aktionær i din bank eller har du garantbeviser i din sparekasse? Mange har stillet kapital til rådighed for det pengeinstitut, hvor de selv er kunde...

Læs artiklen

 

Ultimate Web