En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider

Værdifuld viden om pension

Her finder du masser af værdifuld viden med gode råd, der kan bidrage til optimeringen af din pensionsplanlæng.

Du kan også finde værdifuld viden om investeringrealkreditlån og øvrige finansielle emner.
 

Får du optimalt udbytte af dine pensionspenge?

  November 2019
Pensionsplanlægning kan være en kompliceret størrelse. Reglerne og undtagelserne er mange, og de ændrer sig løbende fra år til år.
Læs artiklen

 

Pension: Sådan holder du formuen i familien

  November 2019
Optimal udbetaling af pension er en kompleks ligning, hvor du også kan tænke de næste generationer ind i planlægningen.
Læs artiklen

 

Mulighed for højere indkomst ved siden af folkepensionen

  Marts 2019
Ny finanslovsaftale giver dig mulighed for højere indkomst, inden modregningen i din folkepension sætter ind.
Læs artiklen

 

Pensioner fik tæsk i 2018 – hvor mange slag ramte din?

  Januar 2019
”Pensioner fik tæsk” lyder det på forsiden af Børsen torsdag morgen (10.01.19), med henvisning til 2018, der blev det værste investeringsår siden finanskrisen.
Læs artiklen

 

Pensionsopsparing - tid til at skrue forventninger (og omkostninger) ned

  December 2018
Der er udsigt til lavere afkast på pension og investering de kommende år, og det får bl.a. betydning for din pensionsformue og deraf størrelsen på dine pensionsudbetalinger.
Læs artiklen

 

Er dine pensionsplaner på plads? Fra frygt til fuldt formue overblik

  November 2018
Mange danskere, som nærmer sig den pensionsmodne alder, frygter at der ikke er penge nok til hele livet, mens mindst ligeså mange føler sig sikre på, at formuen rækker tilstrækkeligt.
Læs artiklen

 

Pensionsplanlægning påvirker ikke kun din fremtid, men også dit ”nu og her”

  Oktober 2018
For de fleste er størrelsen på pensionsindbetalinger ikke tilpasset alder og livssituation. Men der kan være fornuft i at indrette sig med mindre indbetalinger tidligt i livet og lade dem stige over tid.
Læs artiklen

 

Hvad betyder ratepensionens forlængede udbetalingsperiode for dig?

  August 2018
Der anlægges jævnligt nye stier at gå ned af i pensionsjunglen. En af de senest anlagte er muligheden for forlænget udbetalingsperiode for ratepensioner. Men hvor fører den hen?
Læs artiklen

 

Nye regler for udbetaling af udskudt folkepension giver flere muligheder

  Juli 2018
Pr. 1. juli i år trådte nye regler for opsat folkepension i kraft. Reglerne skal gøre det mere attraktivt at blive længere på arbejdsmarkedet. Det er en forbedring, men der er stadig faldgruber.
Læs artiklen

 

Løser den nye skatteaftale modregningsproblematikken?

  Februar 2018
Ny skatteaftale, skal løse størstedelen af samspilsproblematikken. Men løser skatteaftalen nu også problemerne efter hensigten? Det har vi kigget nærmere på.

Læs artiklen

 

Undgå unødvendig modregning i din folkepension

  December 2017
Som dansk statsborger med bopæl i Danmark har du ret til folkepension. Det er den korte version. Det bliver straks mere kompliceret, når det handler om, hvor meget folkepension, du har ret til.

Læs artiklen

 

Pension, fradrag og modregning - hvad gør du?

Får du også at vide sidst på året, at det er nu, du skal kaste ekstra penge ind på pensionsordningen, hvis du skal nå at udnytte skattefradraget? Og er det rigtigt at gøre for dig?

Læs artiklen
 

Vær på vagt, hvis du bliver anbefalet ekstra pensionsopsparing

Hvem sparer du op til? Det burde være til dig selv, men det er ikke altid så enkelt, når der skal tages stilling til anbefalinger fra pengeinstitutter og pensionsselskaber. Vi har kigget nærmere på problemstillingen.

Læs artiklen
 

Kan en efterlønsordning være fordelagtig?

Uvildige.dk har modtaget et brevkassespørgsmål om, hvor vidt det kan betale sig med en efterlønsordning. Du kan læse vores svare her.

Læs artiklen
 

Hvad er PAL-skat og hvordan afregnes den?

Helt kort, er PAL-skat den beskatning, der pålægges det løbende afkast og renter af din pensionsopsparing. Det gælder for både ratepension, alderspension og livrente.

Læs artiklen
 

Sådan sparer du bedst op til pensionen

Det er en svær opgave sammensætte den rette pensionsopsparing og der er meget der skal tages højde for. Vi har samlet et overblik med gode tips til dig.

Læs om dine muligheder her
 

Konvertering af kapitalpension til alderspenion

Skal du konvertere din kapitalpension til alderspension, og hvornår er deadline?

Få svar her
 

Hvorfor er min pensionskonto i minus?

Det er et typisk spørgsmål her i Januar måned og især i år, fordi 2014 var et godt investeringsår.

Læs artiklen
 

Hvordan skal pensionerne udbetales

Det kan have stor indflydelse på både ens levestandard som pensionist, hvordan de udbetales, og der er flere væsentlige faktorer, der skal tages i betragtning når beslutningen tages.

Læs artiklen
 

Konvertering af kapitalpension?

I år er det sidste chance for at kunne konvertere sin kapitalpension til en aldersopsparing, og dermed kun betale 37,3 pct. i afgift, i stedet for de 40 pct. det ellers koster at hæve sin kapitalpension som pensionist.

Læs artiklen
 

Har du sparet nok op?

Fordi så mange mennesker er interesseret i at kende svaret på dette spørgsmål, findes der også flere tommelfingerregler, som skal forsøge at hjælpe med at besvare det. Desværre er disse tommelfingerregler i bedste fald unøjagtige og i værste fald kan de give en helt forkert konklusion på spørgsmålet.

Læs artiklen
 

Pensioner inden nytår

December måned er traditionelt den helt store pensionsmåned. Årets indkomst er ved at være kendt og du kan dermed se, hvor meget du med fordel kan indbetale til pension.

Læs artiklen
 

Garanti- eller markedsrente?

Flere pensions- eller livsforsikringsselskaber tilbyder deres kunder en sum penge mod at opgive deres garanteret rente, men er dette en god idé?

Læs artiklen
 

Skal du indbetale mere til pension i år?

Der bliver i øjeblikket talt om, at det er ”sidste chance for fradrag” på pensionsindbetalinger, og det derfor er vigtigt, at du indbetaler en ekstra portion på din pension i år.

Læs artiklen
 

Spørgsmål om kapitalpension

Som reaktion på den nye lovgivning omkring kapitalpension, kom der en masse spørgsmål – alle sammen omhandlende ændringerne i kapitalpensioner, der fremover vil være en ”Aldersopsparing” i stedet.

Læs artiklen
 

Få mere ud af dine pensioner

Der kører i øjeblikket en diskussion i medierne om muligheden for at samle ”klatpensioner” et sted. Disse klatpensioner stammer typisk fra tidligere jobs.

Læs artiklen
 

Hæv efterlønnen og spar pengene op

Fra 2. april kan man få udbetalt sin efterlønsmidler, men mange danskere har svært ved at gennemskue, om det bedst kan betale sig at hæve pengene eller lade dem stå.

Læs artiklen
 

Efterløn - hvad skal du?

Regeringen har valgt at fastholde den tidligere regerings tilbagetrækningsreform/efterlønsreform, hvilket betyder nogle store ændringer i efterlønnen og samtidig muligheden for at få tilbagebetalt sit efterlønsbidrag skattefrit, hvis man vælger at træde ud af ordningen...

Læs artiklen
 

Nye regler på pension igen

Den nye regering er i øjeblikket i gang med at forhandle en ny finanslov på plads, og der er lagt op til ændringer i reglerne for pension igen. Dette giver anledning til at ridse de nuværende regler op...

Skattereformens betydning for din opsparing og investeringer.

Skattereformen påvirker os alle, blandt andet på grund af den lavere indkomstbeskatning. Der er dog også andre ændringer, der vedrører lidt færre mennesker, men som er meget vigtige for dem, der påvirkes af dem...

Læs artiklen

Ultimate Web