En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider

Værdifuld viden om pension

Her finder du masser af værdifuld viden med gode råd, der kan bidrage til optimeringen af din pensionsplanlæng.

Du kan også finde værdifuld viden om investeringrealkreditlån og øvrige finansielle emner.

Derfor bør du kende ETF'ere som investeringsmulighed

  Oktober 2018
Vi har i mange år anbefalet brugen af ETF’ere i investeringsporteføljer. For nyligt blåstemplede Finanstilsynet så også ETF’ere i ny rapport. Det giver god anledning til at opsummere, hvad en ETF er.
Læs artiklen

 

Investeringsrobot - hot or not?

  Juli 2018
Darwin, June, Nora og Munnypot er blot nogle af de mange investeringsrobotter, som er dukket op de senere år. Vi kigger bag den tidsaktuelle betegnelse og indbydende indpakning.

Læs artiklen

Pension, fradrag og modregning - hvad gør du?

Får du også at vide sidst på året, at det er nu, du skal kaste ekstra penge ind på pensionsordningen, hvis du skal nå at udnytte skattefradraget? Og er det rigtigt at gøre for dig?

Læs artiklen
 

Er din pensionsplaner på plads? Fra frygt til fuldt formue overblik

Danica Pension har for nyligt offentliggjort en undersøgelse, der viser at hver 3. dansker mellem 55-64 år frygter, at der ikke er penge nok til hele livet. Det kigger vi lidt nærmere på.

Læs artiklen
 

Vær på vagt, hvis du bliver anbefalet ekstra pensionsopsparing

Hvem sparer du op til? Det burde være til dig selv, men det er ikke altid så enkelt, når der skal tages stilling til anbefalinger fra pengeinstitutter og pensionsselskaber. Vi har kigget nærmere på problemstillingen.

Læs artiklen
 

Kan en efterlønsordning være fordelagtig?

Uvildige.dk har modtaget et brevkassespørgsmål om, hvor vidt det kan betale sig med en efterlønsordning. Du kan læse vores svare her.

Læs artiklen
 

Hvad er PAL-skat og hvordan afregnes den?

Helt kort, er PAL-skat den beskatning, der pålægges det løbende afkast og renter af din pensionsopsparing. Det gælder for både ratepension, alderspension og livrente.

Læs artiklen
 

Sådan sparer du bedst op til pensionen

Det er en svær opgave sammensætte den rette pensionsopsparing og der er meget der skal tages højde for. Vi har samlet et overblik med gode tips til dig.

Læs om dine muligheder her
 

Konvertering af kapitalpension til alderspenion

Skal du konvertere din kapitalpension til alderspension, og hvornår er deadline?

Få svar her
 

Hvorfor er min pensionskonto i minus?

Det er et typisk spørgsmål her i Januar måned og især i år, fordi 2014 var et godt investeringsår.

Læs artiklen
 

Hvordan skal pensionerne udbetales

Det kan have stor indflydelse på både ens levestandard som pensionist, hvordan de udbetales, og der er flere væsentlige faktorer, der skal tages i betragtning når beslutningen tages.

Læs artiklen
 

Konvertering af kapitalpension?

I år er det sidste chance for at kunne konvertere sin kapitalpension til en aldersopsparing, og dermed kun betale 37,3 pct. i afgift, i stedet for de 40 pct. det ellers koster at hæve sin kapitalpension som pensionist.

Læs artiklen
 

Har du sparet nok op?

Fordi så mange mennesker er interesseret i at kende svaret på dette spørgsmål, findes der også flere tommelfingerregler, som skal forsøge at hjælpe med at besvare det. Desværre er disse tommelfingerregler i bedste fald unøjagtige og i værste fald kan de give en helt forkert konklusion på spørgsmålet.

Læs artiklen
 

Pensioner inden nytår

December måned er traditionelt den helt store pensionsmåned. Årets indkomst er ved at være kendt og du kan dermed se, hvor meget du med fordel kan indbetale til pension.

Læs artiklen
 

Garanti- eller markedsrente?

Flere pensions- eller livsforsikringsselskaber tilbyder deres kunder en sum penge mod at opgive deres garanteret rente, men er dette en god idé?

Læs artiklen
 

Skal du indbetale mere til pension i år?

Der bliver i øjeblikket talt om, at det er ”sidste chance for fradrag” på pensionsindbetalinger, og det derfor er vigtigt, at du indbetaler en ekstra portion på din pension i år.

Læs artiklen
 

Spørgsmål om kapitalpension

Som reaktion på den nye lovgivning omkring kapitalpension, kom der en masse spørgsmål – alle sammen omhandlende ændringerne i kapitalpensioner, der fremover vil være en ”Aldersopsparing” i stedet.

Læs artiklen
 

Få mere ud af dine pensioner

Der kører i øjeblikket en diskussion i medierne om muligheden for at samle ”klatpensioner” et sted. Disse klatpensioner stammer typisk fra tidligere jobs.

Læs artiklen
 

Hæv efterlønnen og spar pengene op

Fra 2. april kan man få udbetalt sin efterlønsmidler, men mange danskere har svært ved at gennemskue, om det bedst kan betale sig at hæve pengene eller lade dem stå.

Læs artiklen
 

Efterløn - hvad skal du?

Regeringen har valgt at fastholde den tidligere regerings tilbagetrækningsreform/efterlønsreform, hvilket betyder nogle store ændringer i efterlønnen og samtidig muligheden for at få tilbagebetalt sit efterlønsbidrag skattefrit, hvis man vælger at træde ud af ordningen...

Læs artiklen
 

Nye regler på pension igen

Den nye regering er i øjeblikket i gang med at forhandle en ny finanslov på plads, og der er lagt op til ændringer i reglerne for pension igen. Dette giver anledning til at ridse de nuværende regler op...

Skattereformens betydning for din opsparing og investeringer.

Skattereformen påvirker os alle, blandt andet på grund af den lavere indkomstbeskatning. Der er dog også andre ændringer, der vedrører lidt færre mennesker, men som er meget vigtige for dem, der påvirkes af dem...

Læs artiklen

Ultimate Web