En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider

Værdifuld viden om realkreditlån

Her finder du masser af værdifuld viden med gode råd, der kan bidrage til optimeringen af din boligøkonomi.

Du kan også finde værdifuld viden om investeringpension og øvrige finansielle emner.

Realkreditlån: Skaber coronakrisen nye konverteringsmuligheder?

  April 2020
Den aktuelle coronakrise har skabt midlertidig uro omkring renteudviklingen. Er du klar til at gribe din konverteringsmulighed, når den opstår?.
Læs artiklen

 

Skal, skal ikke? Boligejernes omlægningsdilemma

  Februar 2020
Lyder renten på dit realkreditlån på 1,5 pct., kan en omlægning i nogle tilfælde betale sig. Hedder den 2 pct., er det fordelagtigt for mange, og er den 2,5 pct. eller over, bør du helt sikkert gøre noget.
Læs artiklen

 

Få overblik over regnestykket bag din låneomlægning

  September 2019
Vi var i sommers igennem en konverteringsbølge, så kan det virkelig være relevant at lægge om igen. Det korte svar er ja, det kan det for nogle. Det lidt længere svar kommer her.
Læs artiklen

 

Realkreditlånets tre konverteringsmuligheder

  August 2019

Med den aktuelle lave rente har der den senere tid været godt gang i omlægningen af realkreditlån. Der er, sagt på en anden måde, blevet konverteret i stor stil.

Læs artiklen

 

Hvordan times den helt rigtige låneomlægning?

  Juni 2019
De historisk lave renter er efterhånden blevet ”the never ending story” og vi begynder at acceptere dette som det nye normal. Netop derfor skal du til at være ekstra opmærksom.
Læs artiklen

 

Pas på stigende omkostninger, når du omlægger dit realkreditlån

  Maj 2019
Det lave renteniveau har skubbet til lysten efter at omlægge realkreditlån. Det er dog ikke nok at kigge på renten, når du omlægger lån.
Læs artiklen

 

Hvornår kan det betale sig at lægge lån om?

  April 2019
Dette spørgsmål er der mange, som stiller sig selv og måske også sin bankrådgiver i denne tid, hvor renten er lav og begrebet ”superlån” fylder i mediernes mange overskrifter.
Læs artiklen

 

Har du overvejet at dele dit realkreditlån i to?

  Marts 2019

Fast eller variabel rente? Med eller uden afdrag? Hvorfor ikke både-og? Et todelt realkreditlån er ikke så brugt, men faktisk kan det være en god løsning for nogle boligejere.

Læs artiklen

 

Drager du nytte af bankmarkedets gunstige finansieringsforhold?

  Juni 2018
Der er i øjeblikket stor konkurrence på bankmarkedet og det kan blive til din fordel, hvis du opsøger og undersøger dine muligheder.
Læs artiklen

 

Sådan vælger du det rigtige realkreditlån

  April 2018
Et centralt spørgsmål, når du skal vælge realkreditlån er, om du skal vælge rentetilpasningslån eller lån med fast rente. Der følger flere overvejelser med det valg.
Læs artiklen

 

Kunsten at omlægge lån – uden unødige omkostninger

  April 2018
Med omlægning af lån som omdrejningspunkt, kigge vi nærmere på de områder, hvor du kan spare penge, ved at gøre en indsats og samtidig være lidt på forkant med tingene.
Læs artiklen

 

Er det dyrt at indfri et rentetilpasningslån?

  Februar 2018

Rentetilpasningslån, eller flekslån som de ofte kaldes, er en kompleks størrelse, men er de også dyrere at indfri, hvis man vil ud af lånet inden udløb? Det stiller vi skarpt på her.

Læs artiklen

 

Er vi på vej mod et mere kundevenligt realkreditmarked?

  December 2017
Hvert år betaler vi danskere alt for store omkostninger til vores investeringsløsninger. Ny rapport afslører nu effekten på din formue og levestandard.
Læs artiklen

 

 

Nye regler for boliglån – hvem og hvordan rammer de?

  November 2017
Regeringen har præsenteret nye stramninger af reglerne for boliglån. Vi kigger på hvad og hvorfor samt hvem og hvordan disse nye regler rammer.
Læs artiklen

 

Skal du omlægge lån eller ej?

  Oktober 2017

For dyre lån koster danskerne millioner af kroner om året. Der kan med andre ord være mange penge at spare ved at omlægge lån - men gælder det også dig?.

Læs artiklen

 

Priserne på ejerlejligheder er stukket af - hvorfor og hvad nu?

  Juli 2017
De senere år har der vist sig en klar tendens på boligmarkedet herhjemme, hvor prisstigningerne på ejerlejligheder i landets større byer har været markant.
Læs artiklen

 

 

Loyalitet og blind tillid kan spænde ben for dine vilkår i banken

Rigtig mange danskere har haft deres nuværende pengeinstitut i rigtig mange år, og selvom der er rykket lidt på det i tiden efter finanskrisens indtog, så er mange danske bankkunder fortsat meget loyale. Denne loyalitet kan være en af de største faldgruber ift. at opnå optimale vilkår.

Læs artiklen

Valg af det rette fastforrentede lån

Et fastforrentet lån er ikke bare et fastforrentet lån. Står du overfor at skulle optage et nyt fastforrentet lån, er der igennem sommeren her lidt flere valgmuligheder end der plejer at være. 

Læs artiklen

Hvad gør den nye realkreditaftale for dig?

For nyligt præsenterede Erhvervsministeriet en ny realkreditaftale med den hensigt, at den skulle sikre bedre og mere gennemsigtige forhold for dig som forbruger. Men lever den op til hensigten? Det har vi kigget lidt nærmere på i dette overblik.

Læs artiklen

Kan du også få et billigere realkreditlån?

Der er sket meget på markedet for boliglån i de senere år og også i 2016. Da realkreditlån er en stor del af de fleste boligejeres økonomi, er der ikke rigtig nogen vej uden om, at sætte sig ind i mekanismerne bag, uanset om det er lidt komplekst.

Læs artiklen
 

Skal du omlægge til en lavere rente?

Den meget lave rente betyder, at mange har omlagt lån i den seneste tid, men der er stadig en stor del af boligejerne, der med fordel kan omlægge til en lavere rente eller låse renten fast i en længere periode.

Læs artikel
 

Boliglån nu og i fremtiden - og om hvordan renten påvirker dem

Få svar på tre centrale spørgsmål, som en del boligejere stiller sig selv, og som især kommende boligejere formentlig spekulerer meget på i forhold til timingen af et boligkøb.

Læs artiklen
 

Superlån eller ej

Vi vil alle sammen gerne tro, at vi har fået en særlig god løsning, der sikrer, at vi låner billigere end andre, at vi får et bedre afkast end andre eller at der endelig er kommet et produkt, der både kan give os i pose og sæk. Lad dig ikke nare af superlån og andre kampagner.

Læs artiklen
 

2% lånet giver konverteringsmuligheder

Den seneste tid er renterne faldet, og det har gjort, at de fastforrentede obligationer med en rente på 2 % igen bevæger sig i et kursniveau, hvor det er en overvejelse værd, om det er nu, man skal udnytte den faste rente. Måske er det relevant for dig.

Læs artiklen
 

Kampen om boliglånene

Balladen med Nykredit og de forhøjede bidragssatser har sat skub i en række nye tilbud og muligheder, ikke mindst fra bankerne, og det har gjort beslutningsgrundlaget for den enkelte låntager usikkert og sløret. Få hjælp til overblikket her.

Læs artiklen
 

Skal du skifte realkreditinstitut?

Nykredits forhøjede bidragssatser har mildt sagt skabt uro og ikke mindst en lang række nye lånetilbud fra konkurrerende finansielle udbydere. Hvad bør du gøre i denne situation?

Læs artiklen
 

Hvad tænker Nykredit på?

Nykredit sætter bidragssatserne op, men hvorfor? Holder det officielle argument eller ligger der mere og andet bag? Kom et spadestik dybere med denne artikel.

Læs artiklen
 

Hvad kan man gøre når bidragssatserne stiger?

Som kunde er det naturligvis ikke gode nyheder, når du får meddelt at bidragssatserne på dit lån stiger. Men hvad kan du egentlig gøre ved det? Få et indblik i dine muligher her.

Læs artiklen
 

Nykredit børsnoteres

Den 4. februar blev det offentliggjort, at aktierne i Nykredit Holding A/S foreslås børsnoteret i løbet af de næste 12-24 måneder, så der kan hentes ekstern kapital.

Læs artiklen
 

Det går stærkt med renten!

Renten er steget med 1 pct. på to uger og er nu på niveau med hvad den var for et år siden.

Læs artiklen
 

Skal vi virkelig til at omlægge igen?

Der var en del danskere, der valgte at gå i fast rente sidste år, hvilket var en udmærket beslutning ud fra, hvordan verden så ud dengang.

Læs artiklen
 

Skal du gøre noget ved dit boliglån i forbindelse med den lave rente?

Den lave rente og dermed muligheden for billige boliglån fylder meget hos danskerne og der har været en del spørgsmål herom. 

Læs artiklen
 

Så kom 2 pct. lånet - en sensation eller ej?

Endnu en gang er der kommet et nyt fastforrentet lån med en rente der umiddelbart er 0,5 pct. lavere end det foregående. Vi er nu gået fra 2,5 pct. lån til 2 pct. lån.

Læs artiklen
 

Endnu et rentefald - Hvad betyder det for dig?

En 30-årig realkreditrente på 2 pct. og F1 lån hvor renten er negativ. Det er situationen lige nu efter at den europæiske centralbank, ECB offentliggjorde deres seneste tiltag for at understøtte den europæiske økonomi.

Læs artiklen
 

Konverteringsbølgen i gang

Der er tidligere skrevet arikler om 2,5 pct. lånet og betænkeligheder for, om der kom tilstrækkeligt mange lån og dermed obligationer af den type i omløb. Serien er nu godt igang.

Læs artiklen
 

Bidragssatsen stiger igen

Er du kunde hos Totalkredit (og de vil ca. halvdelen af jer læsere med realkreditlån være), har du sikkert netop fået brev om, at dine bidragssatser er sat op pr. 1. januar 2015.

Læs artiklen
 

Endnu flere muligheder for boligejerne

Det går stærkt på markedet for realkreditlån. Flere af realkreditselskaberne er kommet med en 2,5 pct. fast rente i 30 år og Nykredit er kommet med deres erstatning til F1 lånet.

Læs artiklen
 

Hvad er differencerenter?

Hvis du vil have lånet indfriet nu, så er det muligt mod at du betaler differencerente. Investorerne, der har købt obligationerne bag dit lån, har ret til at få deres rente indtil næste termin.

Læs artiklen
 

Serieskifte i realkreditobligationer

Bag alle realkreditlån ligger der obligationer. De forskellige lån er baseret på forskellige obligationer der udstedes i serier.

Læs artiklen
 

Afdragsfriheden udløber - hvad nu?

Det er nu mere end 10 år siden, at det blev muligt at lave afdragsfrie realkreditlån, og det betyder også, at en del boligejere står overfor, at deres afdragsfrihed udløber. Men hvad gør man i den situation?

Læs artiklen
 

Er det dyrt at indfri et flexlån?

Generel orientering om hvordan flexlån fungerer og hvilken betydning det har for dig, der overvejer at konvertere eller indfri dit flexlån.

Læs artiklen
 

Opsigelse af realkreditlån

Hvis du har et flekslån eller anden variabel rente, eller hvis du har et fast forrentet lån med en rente på fire pct. eller mere, er der særlig grund til at overveje at omlægge.

Læs artiklen  
 

Boliglån - lige nu

Der sker meget på markedet for boliglån, F1 lånet som vi kender det, er delvist under udfasning og bankerne forsøger at tage en bid af kagen. Samtidig er der boligejere med fastforrentede lån, der snyder sig selv.

Læs artiklen
 

Mere om boliglån

Et forslag fra Erhvervs- og vækstministeriet skal ”redde flekslånene”, og Nykredit er ved at gå væk fra tolagsbelåning igen.

Læs artiklen
 

Kampen om boliglån

Flexlånene er efterhånden blevet så dyre, at bankerne mener, at de kan tilbyde et bedre alternativ på boliglån i banken.

Læs artiklen
 

Afdragsfrihed - det næste store problem?

Afdragsfrihed er et aktuelt emne, og er visse steder blevet udlagt som det næste store problem. Muligheden for afdragsfrihed blev indført i 2003, og blev som udgangspunkt givet i 10 år.

Læs artiklen
 

Har du fast rente på dit lån?

Renten på realkreditlån svinger op og ned, og derfor opstår der løbende oplagte muligheder for at omlægge sit realkreditlån. Især fastforrentede lån bør ses efter en gang i mellem.

Læs artiklen
 

Man skal ikke gøre flekslånene værre end de er

Der er rigtig mange lån at vælge i mellem og det kan være en nærmest uoverkommelig opgave at sætte sig ind i alle fordele og ulemper, derfor lytter de fleste til den vejledning, de får i banken/realkreditinstituttet.

Læs artiklen
 

Konverteringsgevinst kan have lange udsigter

Kommende boligkøbere kan få glæde af kursudviklingen for 3,5 procent-lånene, som går i den rigtige retning. Men boligejere, der overvejer at konvertere til en lavere rente, kan derimod komme til at se langt efter gevinsten.

Læs artiklen
 

Hvilke boliglån skal du vælge?

For mange familier er boligen og udgifterne hertil et af omdrejningspunkterne i den daglige økonomi. At vælge de rigtige lån i sin bolig er derfor et afgørende valg. 

Spred din risiko med to realkreditlån

Hvorfor vælge enten-eller, når man kan få både-og? Alt for mange boligejere tænker ensporet, når de skal vælge realkreditlån, mener uvildig økonomisk rådgiver Søren Meldgaard...

Læs artiklen
 

Udnyt den lave rente og sov trygt med et flexlån

I øjeblikket har vi en historisk lav kort rente, og mange anbefaler, at privatforbrugerne skal lægge rentetilpasningslånet om til et lån med fast rente. Men ifølge Søren Meldgaard, økonomisk rådgiver og partner i Uvildige.dk, er der en alternativ løsning, som bliver overset...

Læs artiklen

Ultimate Web