En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider

Vær på vagt, hvis du bliver anbefalet ekstra pensionsopsparing

Af Brian Stjernholm, april 2016.

I mange år har pengeinstitutter og pensionsselskaber set bort fra problematikken omkring modregning i offentlige ydelser, som eksempelvis folkepensionstillæg, når de har rådgivet kunderne om ekstra pensionsindbetalinger. Dette har i mange tilfælde fået ekstra pensionsindbetalinger til at se mere fordelagtige ud, end de i virkeligheden har været.

I mange tilfælde, har det decideret været en underskudsforretning at spare ekstra op til pension, fordi den samlede skat og modregning ved udbetaling langt overstiger det fradrag, man får ved indbetaling. I de tilfælde kan det bedre betale sig eksempelvis at betale af på sin gæld, og på den måde sørge for at minimere udgifterne man har, når man skal på pension.

Hvem sparer du op til?

Hvis banker og pensionsselskaber begyndte at tage højde for modregning vil det kunne ramme hårdt på indtjeningen, fordi de i så fald vil miste indtjening både på lånene, som bliver mindre, OG på pensionsopsparingerne, som ikke vokser. Det er formentlig derfor, vi ofte hører sætningen, ”Jamen vi ved jo ikke om modregningsreglerne findes når kunden skal på pension”, når bankerne skal forsvare at se bort fra de nuværende regler om modregning. 

Og nej, det ved vi ikke, men vi ved heller ikke om folkepensionen findes, om beskatningsreglerne er de samme eller om vi overhovedet lever til den tid. Derfor bør man tage udgangspunkt i nuværende regler, medmindre kunden specifikt er af den opfattelse, at reglerne bliver anderledes, og derfor ønsker at tage det udgangspunkt i beregningerne.

Spar op til dig selv og ingen andre

Med uafhængig rådgivning undgår du denne problemstilling, fordi det her er ligegyldigt for rådgiverens indtjening, om kunden vælger ekstra pensionsopsparing, afvikling af gæld, eller en helt tredje løsning.
Det eneste der betyder noget, er at skabe den bedste økonomi inden for de rammer, der sættes ud fra kundens behov. 

Når du skal optimere økonomien til din pensionstilværelse, kan det gøres med andre værdier end dem der hedder noget med pension. Frie midler, friværdi og andre aktiver, kan have ligeså stor værdi, og derfor er det din samlede formue du skal optimere løbende og ikke alene din pensionsopsparinger, ved blindt at kaste penge ind på dem.

Så vær nu på vagt og husk at tænke din pension ind i resten af din økonomi.

Ultimate Web