En del af   BEIERHOLM - VI SKABER BALANCE
Undersider

Vi har Finanstilsynet tilladelse til at yde rådgivning - naturligvis


Kort fortalt

Banker og andre finansielle virksomheder er underlagt en særlig lovgivning og overvåges løbende af Finanstilsynet. Pr. 01.01.2014 blev også finansielle rådgivere, herunder Uvildige.dk, omfattet af denne lovgivning. Rådgivere, der yder investeringsrådgivning, hvilket vi blandt andet gør hos Uvildige.dk, var dog i forvejen omfattet af loven. Men det er altså værd at bemærke, at der er forskellige tilladelser, og disse, som er listet nedenfor, skal fornyes gennem en certificering hvert tredje år.


Tilladelse til investeringsrådgivning

Denne kræves for, og giver tilladelse til, at rådgive både virksomheder og private, men kun om investering. Uvildige.dk har haft denne siden vores begyndelse tilbage i 2008.


Tilladelse til finansiel rådgivning

Denne kræves for, og giver tilladelse til, at rådgive privatpersoner om alt inden for det finansielle område. Dette gælder, hvis rådgivningsvirksomheden har den fulde tilladelse. Det har Uvildige.dk, og det har vi haft siden 2015, hvor den trådte i kraft for eksisterende rådgivningsvirksomheder.

Se Finanstilsynets liste over virksomheder under opsyn her. Her har du mulighed for at fremsøge de enkelte virksomheder, herunder også Uvildige.dk. 


Tilladelse som boligkreditformidler

Den senest ankomne tilladelse fra Finanstilsynet hed boligkreditformidler. Denne kræves bl.a. hvis en virksomhed bistår en forbruger med rådgivning, administration eller andet forberedende arbejde forud for indgåelsen af en boligkreditaftale. Hos Uvildige.dk har vi også denne tilladelse.


Vi yder 100% uafhængig rådgivning

Udover denne lovgivning foretages også en differentiering mellem uafhængig rådgivning og rådgivning fra såkaldte ”tied agents”. Sidstnævnte dækker kort fortalt over rådgivning, der er påvirket af samarbejdsaftaler og provisioner, som ikke nødvendigvis kommer forbrugeren til gode. Dette kender vi eksempelvis fra bankerne.

I denne del af lovgivningen fremgår det, at man ikke kan kalde sig uafhængig, uvildig eller lignende, hvis man modtager nogen form for provision fra finansielle udbydere. Altså er det, som uafhængig finansiel rådgiver, ikke tilladt at være bundet op på en eller flere bestemte udbydere som eksempelvis en bank, et realkreditinstitut, et pensionsselskab, en investeringsforening osv.

Der findes desværre endnu ikke en samlet liste over 100% uafhængige finansielle rådgivere. Hvis der gjorde, ville Uvildige.dk være på denne liste.

Vi har med andre ord ingen samarbejder, der kan være til ulempe for kunden og derfor ingen interessekonflikter i vores rådgivning. Der er fuld gennemsigtighed og 100 pct. uvildighed.


Lovgivning en fordel for både forbruger og branche

Ovenstående lovgivning er lavet for at beskytte forbrugerne og sikre, at den rådgivning, der ydes, overholder alle de nødvendige krav og fælles retningslinjer. Det kommer både forbruger og branche til gode, at der er klare linier at forholde sig til.

Har du spørgsmål relateret til ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi forklarer og uddyber meget gerne disse lovmæssige rammer, og hvordan vi hos Uvildige.dk yder uafhængig finansiel rådgivning til din fordel.

Ultimate Web